Repedezettek a körmeid?

Repedezettek a körmeid? Esztétikus, de természetes megoldásra vágysz, olvasd el tippjeinket!

Sok nő vágyódik arra, hogy rendezett, esztétikus körmökkel rendelkezzen, viszont ódzkodik attól, hogy műkörmöt tetessen fel akár porcelánból, vagy zseléből. Az ő részükre is tudnak a műköröm stúdiók megoldással szolgálni, a japán manikűrrel.

Sajnos sok nő szenved attól, hogy rendszeres, egészséges táplálkozás mellett is repedezett és fénytelenek a körmei, Ennek hátterében számos ok állhat: vitaminhiány, stresszes életmódból fakadó körömrágás, de akár egyszerűen a folyamatos igénybevétel is okozhatja. Ilyen esetekben a műkörmösök előszeretettel ajánlják akár gyógymódként, kúraszerűen a hölgyek részére a japán manikűrt, mivel természetes módon teszi erősebbé, és fényesebbé a körmeinket. Leglényegesebb elem, hogy a kezelése során csak természetes anyagok használatával, többek között méhviasszal érik el a látványos eredményt.

japan manikur

Mielőtt rászánnánk magunkat az első kezelése, nem árt tisztában lenni pár fontos dologgal:

  • A japán manikűrt kúraszerűen, 3-6 hónapig mindenképp javasolt kúraszerűen alkalmazni. Ennek időtartamát a körmünk minősége is jelentősen befolyásolhatja.
  • Kezdetben legalább két hetente célszerű felkeresni a műkörmösünket, aztán a későbbiekben már elegendő lesz három hetente is.

A japán manikűr lépései:

A kezelés során klasszikus manikűrrel kezdenek, eltávolítva a körömbőrt, vágják, formázzák a körmöket. Ez azért fontos, mert a szép végeredményt csak akkor érhetik el, ha előtte a manikűrözés megelőzi a kezelést.

Majd finoman mattítják a körmöket, és ezután szarvasbőr polírozóval juttatják be a felső körömlemezre a méhviaszt. A méhviasz jótékony hatásával érik el, hogy a fénytelen és repedezett körmök egészséges színűket visszanyerjék, ugyanakkor víztaszító hatással is ellátja. Erre azért van szükség, mert a hétköznapi életben szükség van a körmöknek, hogy minél ellenállóbbak legyenek a vízzel való érintkezés (mosogatás, hajmosás) során, továbbá megóvhatjuk körmeinket, hogy egy rossz mozdulat közben beszakadjanak.

Végül egy kevés talkum púdert visznek fel, és az előbbihez hasonlóan polírozzák át a körmöket.

Az eredmény pedig a két-három hétig ragyogóan fényes és egészséges körmök, mellyel visszaszerezhetjük magabiztosságunkat.