Mit ne tegyünk az első randevún?

A randevúzásnak is megvannak a szabályai. Hiába vagyunk nagyon különbözőek, mind érdeklődésben, mind személyiségben, temperamentumban, van néhány egyetemleges dolog, melyeket nem árt szem előtt tartani. Mik lehetnek azok a viselkedésformák, melyekkel elriaszthatjuk a jelöltünket az első randin?

Az egyik legfontosabb, hogy figyeljünk a partnerünkre. Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor beszélgetés közben a másik egyfolytában a telefonját nézegeti, esetleg a környezetünk eseményeivel, vagy ami még rosszabb, szereplőivel foglalja le figyelmét. Még ha zavarban is vagyunk, ezért keresünk néha menekülőutat tekintetünkkel, vagy viselkedésünkkel, koncentráljunk a testbeszédünkre, mert ez a magatartás egyértelműen negatív üzenetet hordoz.

Ennek az ellentéte, ha túl rámenősek vagyunk. Akár nőről, akár férfiről van szó, a mai világban szeretjük erősnek és határozottnak mutatni magunkat. Ez viszont sokszor inkább arrogánsnak hat. Mivel rövid idő alatt alakul ki rólunk egy összkép a másikban, ezért érdemes kerülni a szélsőséges viselkedést. Ez egyaránt igaz tetteinkre és szavainkra, testbeszédünkre és viselkedésünkre.