Itt az ősz, tegye rendben kertjét is!

kerti szerszámok

A gazdák és a kertészek mindig azt mondják, hogy a tavaszt ősszel kell előkészíteni.

Ez bizony így van, hiszen az, hogy az ősz beköszöntött a kertünkbe is, nem azt jelenti, hogy nincs benne semmi tennivaló. A megfelelő kerti szerszámok segítségével gyorsan és hatékonyan végezhetjük majd el a munkát – nézzük meg, hogy hogyan is ajánlott ezt pontosan:

  • Fontos a gyümölcsfák permetezése gombaölő szerekkel, főleg ha a nyáron fáinkon gombás megbetegedést vettünk észre, a további fertőzéseket pedig kerti szerszámok használatával tudjuk kiküszöbölni.
  • A veteményeskertben fel kell ásni az ágyások kötött talaját, és törekedni kell arra, hogy minél mélyebbre ássunk – a gyomokat csak így tudjuk rendesen kiirtani, és a csapadék is jobban elfolyik majd a fellazított földben.
  • A pázsitra is nagy figyelmet kell fordítani. Ha a többéves talaj elhasználódott, a tápanyag eltűnt belőle és elmohásodott, akkor fel kell lazítani. Ezt a megfelelő éles késekkel ellátott kerti szerszámok használatával tudjuk elvégezni, amelyek kellőképpen felhasogatják a földet.

Ha Ön is szeretné elvégezni az őszi előkészületeket, de nincs a megfelelő kerti szerszámok birtokában, nézzen szét webáruházunkban!