Főzzünk chilivel!

Ha chiliről van szó, az ember könnyen megragad a chiliszósznál, melyet rászór a sülthúsra, esetleg szendvicsbe rak. Persze, nincs is jobb egy igazi tépetthúsos szendvicsnél, benne egy kis savanyított Jalapenoval, de azért érdemes számba venni a chilivel készülő ételeket.

Az egyik legismertebb a chilisbab, amelyet korántsem úgy készítünk, ahogy itthon szokás. Az eredeti Chili con carne például korianderrel, keserűcsokoládéval, kávéval és barnacukorral készül, melyek nagyszerűen kiemelik a marhahús aromáját, a Habanero pedig igazán pikánssá teszi ezt a zseniális ételt. Persze vannak, akik a Bird’s eye-ra esküsznek, az igazán nagy kísérletezők mindkettővel kipróbálják, mielőtt leteszik a voksukat a tökéletes Chili receptje mellett. De ne feledkezzünk meg a Jalapeno felhasználásáról sem. Hiszen sajtos Jalapeno popperst is készíthetünk belőle, vagy krémsajttal töltött, baconbe tekert grillezett paprikahajókat is gyárthatunk. Egy kicsit pedig kacsintsunk keletre is.

Például ott a shakshuka, amely paradicsompürés izraeli lecsó, tojással, chilivel és keleti fűszerekkel. Bármelyik chili választhatjuk az izraeli lecsóhoz, a sárga Habanero citrusossága ugyanúgy illik hozzá, mint a sima, szárított Jalapeno.