Budapesti kalandparkok

Orczy Kalandpark

A nyári vakáció idején nem könnyű feladat a szülők számára, hogy tartalmas és érdekes programokat biztosítsanak a csemeték számára. A justbudapest.com weboldal segítségével összegyűjtöttük a legjobb budapesti kalandparkokat, amelyek felejthetetlen szórakozást kínálnak a különböző korosztályú gyermekek számára.

Manapság számos kalandpark található országszerte, ezek között egyaránt található beltéren és kültéren működő kalandpark, sőt egyes parkokban akár a felnőtt korosztály is felhőtlenül szórakozhat.

Orczy Kalandpark

Az Orczy Kalandpark négyévszakos üzemelésű, gyönyörű természeti környezetben található Budapesten a 08. kerületben az Orczy út 1. szám alatt. A felnőttek és gyermekek számára kialakított kalandpályákon különféle nehézségi szintű pályák (kezdő és haladó pályák) állnak rendelkezésre. Biztonságos kialakítású mászópályák, és csúszópályák találhatók, amelyet a testmagasság szerint lehet használni. Az Orczy Kalandpark létesítményei nem alkalmasak 100 cm alatti gyermekek számára.

Emellett a gyermekeket izgalmas szórakoztató programok is várják, gyermekműsorok, kézműves foglalkozásokon a fantáziájukat is szabadon ereszthetik. A kalandpark minden nap 9-18 óráig várja a látogatókat.

 

 Római Kalandpark

A Római Kalandpark 2020-ban az aktuális helyzetre tekintettel átmenetileg zárva tart.

Óbuda szívében gyönyörű ősfás környezetben lévő kalandparkban aktív kikapcsolódás várja a gyermekeket, felnőtteket, és családokat egyaránt. Magaslati kötélpályái 3 szintesek, 60 akadállyal, és 3 lecsúszópályával igazi adrenalin élményt kínálnak. Igen kedvelt a gyermekek körében a szabadtéri lézerjáték, amelyben lézerpályán stratégiai játékban lehet részük az infravörös fegyverekkel.

A szabadidőparkban sok más egyéb mellett a következő játékok találhatók:

  • családbarát szabadulószoba
  • pétanque
  • óriás trambulin
  • pedálos gokart

A Római Kalandpark Budapest 03. kerületében a Szentendrei út 189. szám alatt érhető el.

 

Tarzan Park

A Tarzan Park, amely egy hatalmas fejlesztő játszótér Budapest 04. kerületében a Tábor utca 26-28. szám alatt található. A hatalmas területen lévő parkban összesen 11 tematikus játéktér közül lehet választani. A készségfejlesztő elemek a 3-14 éves korú gyermek számára önfeledt kikapcsolódást biztosítanak. A Tarzan parkban kötélpálya, homokozó és harangjáték szórakoztatja a legkisebbeket, de igen kedvelt a Placcs Placc, ahol kedvükre vizezhetnek.

Naponta 9-18 óra között tart nyitva, a látogatók számára ingyenes parkolás biztosított.

 

Budakeszi Kalandpark

A Budakeszi Kalandpark a Budakeszi Vadaspark területén található, a kalandparkban nem csak a gyermekek, de a felnőttek is próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat. Az A gyakorlópályán a gyerekek biztonsággal megtanulhatják a hevederek és csúszkák használatát, és elsajátíthatják a mászás fortélyait. A B pályákon 100-140 cm magasságú gyerekek ügyeskedhetnek az 1-1,5 méter magasságú, változatos akadályokkal rendelkező pályákon.

Felnőtt korosztály számára való a C, és D pálya, valamint az E (extrém) pálya.

Fizikai erőnlét kitartás és ügyesség egyaránt szükséges a pályákon. Az F pálya 10 éves kortól használható és csúszóakadályokat tartalmaz.

Kedvezményes belépőjegy váltható, amely mindkét helyszínre belépést biztosít, megközelítése 2092 Budakeszi, Hrsz. 0210/12. A kalandpark hétfőtől péntekig 9-17, hétvégén és ünnepnapokon 9-18 óra között tart nyitva.