Budapest látnivalók

A felmérések szerint Budapest egyre népszerűbb a külföldi turisták körében, akik jellemzően pár éjszakát töltenek el a fővárosban. A legtöbb látogató az európai országokból érkezik, de egyre több ázsiai vendéget is láthatunk a városban sétálni. Budapesten jelentős számban találhatók kulturális nevezetességek, de gyógyfürdő kultúra is világszínvonalúnak mondható. A lehetőségek száma nagy, a JustBudapest.com weboldal nemcsak átfogó képet ad az igénybe vehető alternatívákról, de friss tartalmakkal segíti a gyors tájékozódást.

A turisztikai attrakciók viszonylag nagy távolságra találhatók, ezért sok turista a fővárosban is olyan kényelmi szolgáltatásokat vesz igénybe, mint a városnéző buszok, sétahajók. Aki az egyes nevezetességeket alaposabban is meg szeretné nézni, annak a hop on hop off autóbuszos városnéző buszok közül érdemes választani.

A nagy külföldi városokban, amelyekben sok érdekes látnivaló található, nehéz eldönteni, hogy melyek azok, amelyeket feltétlenül érdemes megtekinteni. A döntésben nagy szerepe van egyéb tényezőknek is, például az életkor, amely a fizikai aktivitást jelentősen meghatározza. Ugyanakkor a fiatalok inkább a bulihelyszíneket, a könnyedebb kikapcsolódást részesítik előnyben. Esetenként, (az eltöltött napok függvényében)1-10-es skálán gyorsan körbejárják az utazási portálok által kiemelt attrakciókat. Egész más igénye van a gyermekkel érkezőknek, hiszen számukra egészen más programok teszik emlékezetessé a kirándulást. Az egy napos városnézés alkalmával a legtöbben ezeket a nevezettségek a leglátogatottabbak:

  • a Lánchíd,
  • a Parlament,
  • a Szent István Bazilika,
  • az Opera,
  • és a Nemzeti Múzeum

A több napos nyaralásba már jóval több program és látnivaló fér bele, a városnézés után kifejezetten kellemes lehet egy gyógyfürdőben kinyújtóztatni a fáradt elgémberedett végtagokat. Igen népszerű a városligeti Széchenyi Fürdő, de a Király Fürdő is a leglátogatottabb helyek közé tartozik. Az éjszakai Budapest felfedezése a zsidó negyed romkocsmái sokak számára kihagyhatatlan tevékenységek közé tartozik , de a Gozsdu udvar elegáns bárjaival nem lehet mellényúlni.