A hőszivattyú technológia általános bemutatása

Hőszivattyú

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem és az energiaforrásokkal való takarékoskodás.

Életünk során mérhetetlen mennyiségű energiát hasznosítunk, melynek előállítása, szállítása és felhasználása egyre nagyobb gondot okoz az emberiség számára, és egyidejűleg visszafordíthatatlan károsodást okoz környezetünkben.

Az energiafelhasználásnál az egyik legnagyobb tételt a háztartások esetében a fűtés, a hűtés és a használati melegvíz előállítása jelenti, ami kb. 77%-ot tesz ki!

A legnagyobb energia-megtakarítást az energiatermelés és energiafelhasználás észszerűsítésével, az építmények hőveszteségének csökkentésével, valamint a fűtőberendezések optimális, európai értékrend alapján történő kiválasztásával és üzemeltetésével érhetjük el.

Érdemes tehát figyelmet fordítanunk fűtési berendezésünkre, annak energia forrására, hogy kellően hatékony és takarékos legyen.

Az energia megtakarításnak és a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének leghatékonyabb műszaki eszköze napjainkban, a hőszivattyú.

A hőszivattyúk megbízhatóak, kényelmesek és környezetkímélőek, mivel velük a környezetünkben lévő megújuló energiahordozók (a nap, a szél és a víz) gazdaságosan hasznosíthatók, ezáltal a hőszivattyús rendszerek környezetvédelmi és energiagazdálkodási szempontból kedvező hatásúak.