10 hasznos tanács vegán receptekhez!

Megfelelő alapismeretekkel és praktikákkal megkönnyíthető a vegánok napi főzési és a kapcsolódó házi tevékenységek rutinja.

A legfontosabb, hogy legyen az ismereteink között, pár olyan fontos jótanács, amelyek hasznosak lehetnek vegán receptek elkészítésénél.

Az alábbiakban 10 praktikum, amivel könnyebbé teheted vegán mindennapjaidat.

  1. Rántás: A rántást a megszokott gyakorlattal szemben, szárazra törölt fazékban forrósítsuk fel és addig melegítsük, amíg aranybarna-színűvé válik. Amikor egyenletesen megbarnult, a tűzről lehúzva öntjük hozzá az olajat.
  2. Az ételek sűrítéséhez ne használjunk teljes kiőrlésű lisztet, mert az nem sűríti be az ételt.
  3. Vaniliás cukrot készíthetünk házilag, ha egy zárt üvegbe rakott barnacukorba vanilia rudat helyezünk és így tároljuk.
  4. Reszelt citromhéj tárolása: a vékonyan lereszelt citromhéjat cukorral összeverve, jól zárható üvegben hónapokig tárolhatjuk.
  5. A tojás helyettesére használjunk 1 ek. őrölt zabpelyhet, 1 tk. őrölt lenmagot vagy lenmagpelyhet vagy 1 evőkanál szejtánt. Mindegyik kiváló “ragasztóanyag”
  6. A párolás, az nem víz feletti párolást jelent,  hanem az olaj és víz keverékét jelenti. Fontos, hogy az olaj és a víz egyforma mennyiségben legyen.
  7. Vegán tejfölt főtt fehér rizzsel vagy puhára főzött búzadarával sűríthetünk.
  8. Kömény vagy más fűszer mozsárban törésénél, a mozsárba rakjunk sót édes étel esetén a pedig cukrot és együtt törjük össze a fűszert, így nem fog szétpattogzani.
  9. Virágbabot április elején vessünk, mert így terem rajta elegendő mennyiségű bab. Olyan helyre vessük, ahol felfuthat.
  10. Tisztításhoz, használjuknk vízzel pépesre kevert szódabikarbónát. Kiválóan tisztítja az ezüst és krómozott felületeket